Low FODMAP Spidskål

Low FODMAP er en diæt udviklet af et Australsk universitet og det betyder også at man ikke nødvendigvis altid kan finde svaret på om en fødevarer der er gængs i Danmark er low FODMAP el. ej, fordi det ikke er en velkendt fødevarer i Australien. En af de fødevarer der er stor tvivl om er low FODMAP er spidskål, som er meget udbredt i Danmark.

Er spidskål low FODMAP?

Det er en fødevarer der endnu ikke er officielt testet for FODMAPs og det er derfor uvist om den kan bruges som en del af low FODMAP diæten. Den bedste måde at finde ud af det på, er ved at teste den selv i low FODMAP genintroduktionsfasen.

En anden mulighed er et se på nogle af de grøntsager der er tæt beslægtet med spidskål, såsom hvidkål, rødkål og kinakål.

Hvidkål low FODMAP niveauer

  • Grøn – 75 g
  • Gul – 100 g
  • Rød – 145 g

Rødkål low FODMAP niveauer

  • Grøn – 75 g
  • Gul – 150 g
  • Rød – 180 g

Savoykål low FODMAP niveauer

  • Grøn – 40 g
  • Gul – 55 g
  • Rød – 75 g

Kinakål low FODMAP niveauer

  • Grøn – 75 g
  • Gul – 500 g

Når man ser på niveauerne på de andre typer kål kan man konstatere at en test af low FODMAP niveauer i spidskål højst sandsynlig vil afsløre at det er OK at spise på low FODMAP diæten i en standard portionsstørrelse på 75 g og om ikke andet i endnu mindre mængder.

Men jeg kan ikke skrive her at spidskål er god nok at spise på low FODMAP diæten, da det er gætværk. Vi må håbe at den snart bliver testet af Monash University el. andre organisationer der tester for low FODMAP niveauer.

Mit bedste råd og anbefalingen herfra er at teste spidskål ligeså snart du har mulighed for det i test-fasen el. efterfølgende.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Reklame