Om

I 2016 startede jeg på low FODMAP diæten sammen med min kæreste, fordi at vi var kommet frem til at der var en diæt der kunne afhjælpe de symptomer vi oplevede, her i blandt oppustethed, halsbrand, maveknep og luft i maven.

Diæten var, som du nok har gættet det nu – LOW FODMAP DIET. Vi købte straks den første bog om emnet og læste den begge to. Det første der slog os var at low FODMAP diet er den eneste dokumenterede behandling mod irritabel tarm, og irritabel tarm er en lidelse 1 ud af 5 danskere gør rundt med og det er anslået at det tal på verdensplan er 1 ud af 7.

Vi blev hurtigt klar over at det krævede en større forandring af ens daglige kost, og valgte derfor at lave et stort indkøb af basisvarer til low FODMAP køkkenet. Derudover krævede det helt nye opskrifter fordi mange af de fødevarer man bare var vant til at bruge i de mængder man havde lyst til, nu enten var begrænset eller forbudte.

Så igang med 6 uger på diæten for at blive symptomfri. Allerede efter de første dage på diæten, viste den sig at virke. Ikke lige så mange og ligeså voldsomme symptomer og det gav bare blod på tanden med at fortsætte, selvom diæten var helt vildt udfordrende at få til at passe ind i hverdagen. Efter at have gennemført alle faser af diæten, er vi nu symptomfrie, har fundet ud af hvad der forårsagde symptomerne og kan nu leve efter vores egen personlige low FODMAP diæt.

Siden jeg startede denne side i 2016, hvor det for mig gjaldt om at sprede og give info om low FODMAP diæten så andre med de samme udfordringer kunne blive symptomfrie, er det gået rigtig stærkt. Vi er blevet Danmarks førende informationsside indenfor low FODMAP diæten, og i 2018 blev vi en del af virksomheden Foodplano der laver digitale løsninger til mad- og sundhedsbranchen. De har hjulpet os med at udvikle vores helt egen low FODMAP app, der skal gøre det endnu nemmere at være på low FODMAP diæten.

Jeg ved selv hvor svært det er og hvor meget det kræver at være på Low FODMAP diæten og det er derfor at jeg har valgt at lave et samarbejde med Foodplano om at få udviklet en app.

Jeg håber meget at du vil fortsætte med at bruge siden og fremover også benytte dig af vores app, som lige nu kun kan downloades til iOS enheder, men snarest også udkommer til Android enheder.