Low FODMAP Diet app til iPhone og Android

Low FODMAP liste app

Det sværeste på low FODMAP diæten er at holde styr på hvad man må spise og ikke må spise. Nu har vi lavet en app med en komplet liste over fødevarer og hvor vidt de er high, moderate el. low på FODMAPs. App’en kan downloades gratis til iOS, Android version kommer snarest.

Low FODMAP diet app på dansk og engelsk

Denne low FODMAP diet liste app indeholder mere end 500 fødevarer som alle er testet for FODMAP niveau. Du kan søge efter fødevarer både på dansk og engelsk, hvilket betyder den også virker i udlandet når du kun kan se det engelske navn på en fødevarer. App’en gør det nemmere at leve på low FODMAP diæten herhjemme, men så sandelig også på ferier. Du kan lige nu:

  • Slå mere end 500+ fødevarer op i listen, sorteret på 12 forskellige kategorier.
  • Søge efter præcis den fødevarer ud vil undersøge om at low FODMAP eller ej.
  • Søg på både dansk og engelsk.

Nye funktioner på vej

Denne apps funktionaliteter stopper ikke her, der er mange flere på vej. Vi har planer om at tage app’en fra en simpel liste-app til en low FODMAP livsstilsapp. Hvordan har vi så tænkt os at gøre det og hvilke funktioner kan du forvente i den nærmeste fremtid?

Vi ser frem til et introducerer disse kommende funktionaliteter i vores app snarest.

Filtreting af low FODMAP liste

Fødevarerlisten er den vigtigste funktion i app’en og derfor også den første der kommer en opdatering af. Der bliver ret hurtigt lavet en mulighed for at filtrerer listen efter fx high, moderate el. low FODMAP mad, eller efter de 6 forskellige FODMAPs: fruktose, laktose, mannitol, sorbitol, galaktaner og fruktaner.

Digitalt low FODMAP test skema

Den næststørste og -vigtigste funktion i denne app er muligheden for at teste fødevarer. Der bliver mulighed for at starte en forudindstillet test, som er lavet på baggrund af anbefalinger, men du kan også vælge præcis hvilke fødevarer du har løst til at teste. Test-funktionen er en hjælp til 2. fase af low FODMAP diæten.

Indkøbsliste

I app’en kommer der også muligheden for at tilføje fødevarer direkte fra listen til sin indkøbsliste. Omvendt kan du også fra indkøbslisten søge efter og tilføje low FODMAP fødevarer. Funktionen vil hjælpe dig med at holde dig til low FODMAP fødevarer når du handler i supermarkedet og ikke begå fejl.

Opskrifter

Du kan allerede nu finde en masse opskrifter her på siden, men dem og mange flere bliver tilgængelige i en kommende version af low FODMAP app’en. Det er ikke det eneste, hvis du finde en opskrift i app’en du gerne vil lave, så kan du blot ved et tryk på en knap tilføje alle ingredienser til din indkøbsliste.

Madplan

I fase 1 af low FODMAP diæten skal du i op til 6 uger følge low FODMAP diæten og dermed udelukke en del fødevarer fra din kost. Det bliver meget nemmere at gøre med den kommende madplan funktion, hvor du blot skal trykke start og får serveret alle opskrifter samt indkøblister til de næste 6 uger eller hvor lang tid du nu vil følge en madplan.

Dagbog

For nu vil jeg slutte af med at nævne denne funktion, selvom det nok ikke bliver den sidste der kommer til denne app. Med en dagbog kan du tage noter om dine symptomer og hvad du spiser og dermed altid gå tilbage og se hvorfor du måske oplever en ændring i symptomer.