Hokkaido græskarsuppe

Suppe er en rigtig dejlig ting i årets kolde måneder. Det holder kroppen varm og sund og aller bedst er det når man begynder at føle sig lidt småsyg. En græskarsuppe passer rigtig godt til oktober måned, hvor det begynder at blive koldt og Halloween er lige om hjørnet. Desuden er det også højsæson for græskar i denne måned, så du får rigtig god smag til din suppe.

Ingredienser:

  • 1 Hokkaido græskar
  • 1/4 liter madlavningsfløde
  • 4 store kartofler
  • 4 kviste rosmarin
  • 4 kviste timian
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Start med at skær dit Hokkaido græskar ud i grove tern og gør det sammen med kartoflerne (skræl el. skyl godt inden).
  2. Put det hele op i en gryde og fyld vand i til græskar og kartofler er dækket. Tænd for komfuret på max. indtil vandet er begyndt at koge. Når det koger skru helt ned og put låg på.
  3. I mellemtiden kan du pille og hakke rosmarin og timian fint.
  4. Når græskar og kartofler er kogt (ca. 30 min.) skal du hælde halvdelen af vandet fra og blende med en stavblender. Blend indtil du har en smooth suppe.
  5. Tilsæt timian, rosmarin, salt, peber og madlavningsfløde. Sæt gryden over blusset igen og rør suppen sammen. Virker den for tynd skal du koge den ind (tip: det kan gøres hurtigt med lidt jævner), er den for tyk tilsæt lidt vand el. laktosefri mælk og rør det ud i suppen.

Croutoner til suppen

Som du kan se på billedet så er der croutoner og ost på den græskarsuppe jeg har lavet. Osten er simpelthen bare revet parmesan der er puttet på suppen lige før servering. Croutoner er rigtig godt i samspil med suppe, fordi det giver tørt og knasende modspil til den cremede supper, og det er faktisk rigtig nem og hurtigt at lave nogle low FODMAP croutoner til din suppe.

Du skal bare bruge et low FODMAP brød eller nogle boller der er 2-3 dage gammel. Skær bollerne el. brødet ud i tern i den størrelse du ønsker. Bland det med olie, lidt salt og lidt peber. Nu kan du så lave dem på 2 måder.

  1. Tænd for ovnen, fordel krummerne på en bageplade med bagepapir og put dem i ovnen i 20 min. ved 200 grader. Placér bagepladen øverst i ovnen og giv dem evt. med varmluft for at gøre processen hurtigere.
  2. Tag en stegepande frem og smid alle krummerne på for fuld varme. Rist indtil de bliver gyldenbrune og sprøde. Det tager ca. 5-10 minutter at gøre det på denne måde.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *