Frikadeller med brun sovs og kartofler

Frikadeller med brun sovs og kartofler

Frikadeller er en dansk tradition i mange hjem. Vi elsker det stort set alle sammen fordi vi er vokset op med det helt fra barns ben af. Men frikadeller indeholder fx løg og mel og brun sovs er lavet af mel mælk og i mange tilfælde boullion. Så hvad gør man når man gerne vil have dejlige danske frikadeller på low FODMAP diæten?

Frikadeller

Jo du gør det at du finder nedenstående ingredienser og følger fremgangsmåden, så ender du op med lækre frikadeller og en lækker brun sovs som du kender det.

Ingredienser

  • 1 pk hakket kalve-/svinekød
  • 3-4 forårsløg
  • 2 æg
  • 2 spsk majsgryn/polenta
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • 25 g smør til stegning

Fremgangsmåde

  1. Tag en skål frem til at blande farsen i og hak forårsløgene (kun den grønne top) fint.
  2. Put hakkede forårsløg, kød, æg, majsgryn, salt og peber ned i skålen og rør godt sammen indtil du har en fars.
  3. Tænd for panden og smid en god klat smør på. Når panden er varm kan du begynde at forme frikadellerne og stege dem. Størrelsen skal være en lille håndfuld.

Tip: Du kan selv bestemme størrelsen og formen på dine frikadeller, bare husk jo tykkere de bliver jo længere skal de stege for at blive helt gennemstegte.

Brun sovs

Ingen frikadeller smager rigtigt uden brun sovs, eller så skulle det da lige være græske frikadeller, men danske frikadeller de gør ikke. Her kommer opskriften på en god low FODMAP brun sovs.

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 2 spsk Maizena
  • 3 dl laktosefri minimælk
  • Salt og peber
  • Saften fra stegepanden frikadellerne blev stegt på

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret i en lille gryde.
  2. Bland Maizena ud i smøret, så det ikke klumper.
  3. Tilsæt nu 1 dl mælk ad gangen og pisk hele tiden sovsen. Når sovsen begynder at blive tyk tilsæt den næste dl mælk og gør det en gang til. Hvis sovsen stadig er for tyk så kan du tilsætte lidt mere mælk til aller sidst.
  4. Tilsæt saften fra stegepanden og salt og peber indtil du er tilfreds med smagen af sovsen. Hvis der kommet meget snask med fra stagepanden kan du hælde sovsen gennem en si inden du serverer den.

Værsgo så er der serveret! Lækre danske low FODMAP frikadeller med dejlig low FODMAP brun sovs.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Reklame