Bechamelsauce

Bechamelsauce er en sauce via bruger rigtig meget i Danmark, fordi lasagne er en ret der bliver lavet i mange hjem. Den kan også bruges til andre ting, som du kan læse mere om nederst på siden, men den er også grundsovs for mornaysauce som mange bruger i lasagne, forskellen er ost i saucen.

Ingredienser:

  • 1,5 spsk maizena
  • 4 dl laktosefri minimælk
  • Muskatnød
  • Revet ost (kun hvis du ønsker en Mornaysauce)

Fremgangsmåde:

  1. Tag en gryde og rør maizena ud i 1 dl laktosefri minimælk, så det ikke klumper.
  2. Tilsæt resten af mælken og revet muskatnød.
  3. Bring saucen i kog under konstant omrøring til du har en lækker cremet bechamelsauce. Er den blevet lidt for tyk kan du altid tilføje lidt mere mælk til sidst.
  4. Vil du gerne have en mornaysauce i stedet skal du tilsætte revet ost. Du kan tilføje en lille hånd revet ost når saucen koger, så vil det hurtigt smelte ud i saucen.

Hvad bruges bechamelsauce til?

Bechamelsauce kan bruges til forskellige ting, selvom den måde vi bruger den på oftest er til lasagne. Den kan også bruges til at lave andre type sauce, herunder mornaysauce som mange nok vil foretrække at bruge i lasagnen. Til følgende sauce bruge man bechamelsauce som grundsauce:

  • Mornaysauce
  • Persillesovs
  • Sennepssovs

Derudover kan du bruge den som dyp til kogte grøntsager fx kartofler eller andre lasagne lignende retter som moussaka.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *