Luftige low FODMAP burgerboller
Mmmm burger! De fleste af os elsker en rigtig god burger, desværre er det ikke så lige til for os som er på low FODMAP diæten. Udfordringerne ved at spise en burger på diæten er især burgerbollen, som indeholder hvedemel der er et absolut no-go.
Men vi har lavet en simpel opskrift på burgerboller og giver dig samtidig nogle gode ideer til fyld i burgeren. Husk ketchup er som regel heller ikke low FODMAP, men der findes en low FODMAP ketchup. Alternativet er at lave din egen ketchup.
Burgerboller
En luftig og let burgerbolle er nu det bedste. Det får du også med denne opskrift. Hvad du skal være opmærksom på er at smagen og konsistensen vil være anderledes end du er vant til. Det skyldes at de meltyper der bliver brugt ikke smager eller opfører sig ligesom hvedemel som oftest bruges i burgerboller.
Ingredienser
Til 4 store boller
- 0,5 dl lunkent vand
- 1 dl laktosefri minimælk
- 15 g gær
- 1 spsk olivenolie
- 1 æg
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 50 gram rismel
- 50 gram boghvedemel
- 100 gram speltmel
- Sesamfrø + 1 æg til pynt
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i en halv dl lunkent vand. Bland herefter mælk, olivenolie og æg i og rør godt sammen.
- Afvej al mel. Tilsæt sukker og salt. Under omrøring tilsættes langsomt mel.
- Rør i dejen til min. 10 min. til den har en lækker smidig konsistens. Stil herefter dejen til hævning i 1 time.
- Form 4 burgerboller på en bageplade og lad dem hæve i 30 min. hvorefter du skal pensle med æg og drysse sesamfrø over bollerne.
- Bages i ovnen ved 200 grader med varmluft i ca. 15 min. eller til bollerne er flotte gyldenbrune.
Fyld
Du kan selv tilføje det fyld du har lyst til, bare husk at tjekke low FODMAP listen for at se om fødevaren må bruges. Her er vores foreslag til fyld.
- Bøf
- Tomat
- Salat
- Agurk
- Ost
- Bacon (har du prøvet sirupsmarineret bacon)
- Forårsløg (prøv evt. ristede forårsløg)
0 kommentarer