Low FODMAP diæt kogebøger

Madlavning er det absolut mest komplicerede på low FODMAP diæten og det gælder alt lige fra indkøb af råvarer til kokkerering i køkkenet. Det er næsten som at starte forfra med at lave mad, fordi man bruger mange nye fødevarer og kan ikke sammensætte rette på samme måde fordi mange fødevarer er blevet udelukket. Den største hjælp du kan få til dette er ved at benytte dig af opskrifter fra nettet eller i kogebøger. Vil du gerne have en rigtig god kogebog, så er her de klart bedste low FODMAP kogebøger.

The Low FODMAP Diet CookbookThe Low FODMAP Diet Cookbook

Af Dr. Sue Shepherd

Denne low FODMAP kogebog er lavet af en doktor der er specialiseret i FODMAP diæten og er den primære person bag udviklingen af diæten. Bogen er lavet med det formål at afhjælpe symptomerne på IBS, mens man samtidig spiser lækre retter i sin hverdag. I kogebogen finder du mere end 150 opskrifter der passer til hele familien og nemt kan modificeres så også vegetarer og veganere kan spise med. I bogen står hvordan man tilpasser retterne så de stadig følger low FODMAP diæten, men også passer til veganere og vegetarer. Der er rigtig mange lækre opskrifter på alt fra lækker morgenmad til aftensmad til brød, kager og dessert.

Pris: 169,95 kr. (fås også som e-bog)

Fås hos Saxo


Low FODMAP kogebogen - Julianne LyngstadLow FODMAP kogebogen

Af Julianne Lyngstad

Den norske forfatter og low FODMAP diætist Julianne Lyngstad står bag en af de bedste bøger for nybegyndere om low FODMAP diæten. Sidenhen har hun også lavet en kogebog udelukkende med opskrifter, for at supplere sit første mesterværk. I alt får du med denne bog 77 simple opskrifter, som er nemme for alle at lave. Det er ikke bare opskrifterne du får, men i bogen er de også sammensat til en 6-ugers madplan, hvilket passer perfekt til den første fase af diæten, nemlig udelukkelsesfasen. Man får rigtig meget kogebog for pengene.

Pris: 239,95 kr.

Fås hos Saxo


Den store low fodmap kogebogDen store Low FODMAP kogebog

Af Charlotte Tønnos Jonson

Denne bog er udgivet af Muusmans Forlag, der også står bag udgivelsen af den mest populære danske bogserie om low FODMAP diæten. Det er en anden diætist der står bag denne kogebog og hun er uddannet klinisk diætist også med specialuddannelse indenfor low FODMAP diæten. I kogebogen får du massere af lækre retter der er velegnet til hverdagen og til fest, så du har en god low FODMAP ret at lave uanset anledningen.

Pris: 242,95 kr.

Fås hos Mecindo


The Everything Low-FODMAP Diet CookbookThe Everything Low FODMAP Diet Cookbook

Af Colleen Francioli

Titlen på denne bog siger sig selv, alt i bogen handler om low FODMAP og alle opskrifter i bogen er low FODMAP. De finder ikke mindre end svimlende 300 opskrifter i kogebogen, som er både glutenfri og følger FODMAP diæten. Med opskrifterne i denne bog bør du kunne sammensætte en fantastisk kostplan med lækre retter i de 6-8 uger du skal være på FODMAP diæten. Du finder blandt andet opskrifter på tranebær-mandel granola, grillet sværdfisk med ananas puré, peberfrugter fyldt med quinoa, krydret græskar cupcakes og mange mange flere.

Pris: 129,95 kr.

Fås hos Saxo


The Low-FODMAP Cookbook - kogebogThe Low-FODMAP Cookbook

Af Diane Fastehow Benjamin

Denne low FODMAP kogebog af Diane Fastehow Benjamin er i sin forstand en meget klassisk kogebog. Du får 100 opskrifter som alle er low FODMAP-venlige, og de spænder over et bredt udvalg af råvare så der er noget alle kan lide. Bogen lære dig at lave nemme og hurtige FODMAP-venlige retter i hverdagen. Opskrifterne er også gode hvis man oplever andre mave- eller tarmrelaterede problemer i hverdagen.

Pris: 149,95 kr.

Fås hos Saxo


The Quiet Gut Cookbook - kogebogThe Quiet Gut Cookbook

Af Sonoma Press

Det her er en af de kogebøger du virkelig kommer til at elske. 135 super spændende og velsmagende opskrifter med flotte billeder og forklaringer. Man kan sige at det er low FODMAP diætens gourmet kogebog, hvor du virkelig lærer noget om mad og får nye opskrifter ind i dit repetoire, samtidig med at du holder dig til diæten. Man siger man ikke skal dømme en bog på dets cover, men i dette tilfælde lever dets elegante forside også op til resten af indholdet i kogebogen. Forlaget bag denne bog, står også bag New York Times bestselleren “Paleo for Every Day”.

Pris: 139,95 kr. (fås også som e-bog)

Fås hos Saxo


Low FODMAP Menus for IBS bogLow FODMAP Menus for IBS

Af Suzanne Perazzini

Suzzane Perazzini har lavet en række bøger om ernæring og sundhed, hvor et par af dem beskæftiger sig specifikt med low FODMAP diæten. I denne bog har hun samlet nogle af de efter hendes mening bedste opskrifter på low FODMAP menuer. Du får 122 sider kun med lækre opskrifter på IBS venlige madretter. Forfatteren bag denne bog har også skrevet den næste kogebog på listen, der udelukkende beskæftiger sig med low FODMAP snacks.

Pris: 209,95 kr.

Fås hos Saxo


Low FODMAP Snacks for IBS kogebogLow FODMAP Snacks for IBS

Af Suzanne Perazzini

Hvorfor lave en kogebog kun med low FODMAP snacks? Det er et godt spørgsmål, men der findes også et godt svar. Det er sådan at alt det slik, chips og snacks man finder i supermarkeder ikke rigtig egner sig til low FODMAP diæten og hvis derfor ønsker at snacke lidt en gang imellem, må man altså lave det selv. Her denne bog genial, fordi den virkelig giver en mulighed for at lave et hav af lækre og interessante snacks, som du nok aldrig ville få lavet ellers.

Pris: 169,95 kr.

Fås hos Saxo


I denne artikel har jeg udelukkende anbefalet low FODMAP kogebøger med opskrifter, men der findes også rigtig mange gode opskrifter i de bøger der guider dig i gang med low FODMAP diæten og altså har meget andet indhold end opskrifter. Hvis du vil se på nogle af de bøger, så har vi lavet en komplet liste over de bedste Low FODMAP bøger.