Pizza er en dejlig nem opskrift på low FODMAP diæten, så længe du har opskriften på en dej. Der findes mange forskellige måder man kan sammensætte en low FODMAP pizzadej på, og det er blot en af dem vi har brugt i denne opskrift. En stor del af den dej vi har brugt til denne pizza er fuldkornsmajsmel, hvilket giver en lidt løsere dej end normalt og det er også derfor den er sprækket lidt som du kan se på billedet.
Ingredienser:
- 100 g speltmel øko fintsigtet
- 100 g rismel
- 100 g majsmel
- 200 g boghvedemel
- 2,5 dl vand
- 1 dl olie
- 25 g gær
- 1 tsk salt
Fyld (til pizza margherita):
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk. tomatpuré
- Mozzarella
- Tørret oregano
Fremgangsmåde:
- Opløs gæren i salten og bland det godt sammen med 3 dl vand. Tilsæt 1 dl olie og bland rundt.
- Bland speltmel, rismel og majsmel sammen med væsken, når det er godt fordelt kan du tilsætte boghvedemel lidt ad gangen indtil du har en god dej der ikke klistrer. Lad dejen hæve under et viskestykke et lunt sted i ca. 1 time.
- Tænd for ovnen på 250 grader. Tag 2 bageplader frem og put pagepapir på. Når dejen har hævet skal du dele den i 2 og med fingrene ælte dejen fladt ud på bagepapiret til du har den tykkelse på bunden du ønsker.
- Stil begge plader i ovnen og bag dem i ca. 10 min. til de ser ud som på billedet herover. Byt dem rundt halvvejs, så de bliver bagt ens. Imens tag dine hakkede tomater og tomatpuré og blend sammen med en stavblender.
- Tag bundene ud af ovnen og fordel tomaten udover de to pizzaer. Put mozzarella og evt. andet fyld du har valgt ud over de to bunde. Til sidst drys oregano ud over i den mængde du ønsker det. Put begge pizzaer tilbage ind i ovnen og bag i yderligere 10 minutter på varmluft. Husk at bytte rundt på pizzaerne halvvejs så de bages ens.
Så har du lavet low FODMAP pizza margherita. Godt gået! Husk du kan i princippet selv vælge fyld, så længe det er low FODMAP. Jeg vil foreslå at du evt. putter rucola el. frisk tomat ovenpå pizzaen, det smager fantastisk.
0 kommentarer